Във Финландия ще бъде разположено ново сухопътно командване на НАТО.

...
 Във Финландия ще бъде разположено ново сухопътно командване на НАТО.
Коментари Харесай

Ново сухопътно командване на НАТО ще бъде разположено във Финландия

 

Във Финландия ще бъде ситуирано ново сухопътно командване на НАТО. Това заяви финландският министър на защитата Анти Хаканен, представен от Ройтерс.

След като в продължение на десетилетия страната беше военно неутрална, тя се причисли към НАТО през 2023 година, като реакция на нахлуването на съветските сили в Украйна.

" Радвам се да кажа, че през днешния ден всички страни от НАТО дадоха политическо единодушие за политическите цели на Финландия в границите на интеграцията в НАТО ", разяснява Хаканен.

 Загинал и ранени при тежка злополука с кола от кортежа на Клаудия Шейнбаум (СНИМКИ) 2 мин. Загинал и ранени при тежка злополука с кола от кортежа на Клаудия Шейнбаум (СНИМКИ)  Трагедия след градушката: Над 400 000 дка наранена земеделска земя в Новозагорско 2 мин. Трагедия след градушката: Над 400 000 дка наранена земеделска земя в Новозагорско  Владимир Путин: 700 000 съветски бойци се бият в Украйна 3 мин. Владимир Путин: 700 000 съветски бойци се бият в Украйна  Без превалявания в събота, температурите ще се покачат 2 мин. Без превалявания в събота, температурите ще се покачат  Двойка откри сейф със 100 000 $ в канал в Ню Йорк 2 мин. Двойка откри сейф със 100 000 $ в канал в Ню Йорк  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Загинал и ранени при тежка злополука с кола от кортежа на Клаудия Шейнбаум (СНИМКИ) 2 мин. Загинал и ранени при тежка злополука с кола от кортежа на Клаудия Шейнбаум (СНИМКИ)  Трагедия след градушката: Над 400 000 дка наранена земеделска земя в Новозагорско 2 мин. Трагедия след градушката: Над 400 000 дка наранена земеделска земя в Новозагорско  Владимир Путин: 700 000 съветски бойци се бият в Украйна 3 мин. Владимир Путин: 700 000 съветски бойци се бият в Украйна  Без превалявания в събота, температурите ще се покачат 2 мин. Без превалявания в събота, температурите ще се покачат  Двойка откри сейф със 100 000 $ в канал в Ню Йорк 2 мин. Двойка откри сейф със 100 000 $ в канал в Ню Йорк  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)

Съюзниците се пробваха да изгладят разликите си в Латвия

" Във Финландия ще бъде ситуирано сухопътно командване на НАТО и ще има сухопътно наличие ", разясни още той.

По думите му командването на НАТО във Финландия ще има за задача да дава отговор за сухопътни интервенции в Северна Европа и в Скандинавия.

“Почти в народен празник се трансформира влизането на Финландия в НАТО, и то на рождения ден на Алианса. Беше огромен празник за Финландия, която има 1300 км граница с империята на освободителите. Това е страната с най-дългата граница на НАТО ”, разяснява пред bTV през април предходната година българинът Пламен Димов, който живее във Финландия.

Седмица по-рано съвсем 80% от съветските сътрудници бяха изгонени от Финландия.

Киев има право на самозащита, сподели генералният секретар на НАТО

А при започване на май тази година НАТО стартира обучение за отбрана на северния си фланг, който се разшири с присъединението на Финландия.

В тренировките, които се организираха в северните региони на страната, Норвегия и Швеция, участваха 20 000 военнослужещи от 13 страни.

Ръководеното от Норвегия обучение " Северен отговор 2024 " продължи две седмици, а в него се включиха и над 4000 финландски военнослужещи.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР